Fiii satului

2016

Festivalul ,,Fii satului” este o manifestare culturala de promovare a obiceiurilor si traditiilor autentice locale, o sarbatoare a portului, a cantecului si a dansului popular moldovenesc. Manifestarea din acest an va fi organizata in data de 13 noiembrie 2016 si face parte  din activitatile desfasurate in cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului ,,Traditii folclorice in comuna Cordareni, judetul Botosani, proiect finantat prin programul operational regional . Festivalul  se va deschide cu o slujba religioasa urmata de deschiderea oficiala facuta de  catre autoritatile locale si judetene, dupa care  se vor sarbatori  cuplurile cu 50 de ani de casatorie,,Nunta de aur,, si se va incheia cu spectacolul folcloric  sustinut de Fanfara Stejarul, Ansamblul Cordareanca .
 

2012

O comoară inimaginabilă de etnografie şi folclor viu. Puţine sunt satele României în care tradiţiile trăiesc cu aceeaşi intensitate ca la Cordareni. Extrem de rar este astăzi întâlnit portul spontan al costumului popular la manifestările tradiţionale.


Desfășurătorul evenimentului:
 

Ziua 1

- seminarii cu lansare de carte

- întreceri sportive

- vizite la muzeul satului și la monumentele din comună
 

Ziua 2

- Parada portului, cântului și dansului popular. Serbare folclorică susținută de artiști amatori și consacrați

- Hora satului

 


Datini şi obiceiuri de iarnă 2015

Desfășurătorul evenimentului:

- evoluția ansamblurilor și grupurilor de copii (urători, colindători)

- evoluția grupurilor și formațiilor de profesioniști: căiuți, urși, capre etc)


Datini şi obiceiuri de iarnă 2013

Desfășurătorul evenimentului:

- evoluția ansamblurilor și grupurilor de copii (urători, colindători)

- evoluția grupurilor și formațiilor de profesioniști: căiuți, urși, capre etc)

 Descarcă mapa Traditii folclorice

Descarcă pliant Traditii folclorice 

Atelier de creaţie

Din generație în generație, cântecul, dansul, tainele țesutului, măiestria cusutului, confecționarea opincilor, meșteșugul fierăritului și al lemnăritului, pricepera în confecționarea măturilor și a coșurilor din nuiele, au fost transmise și prin intermediul șezătorilor. Obiceiul șezătorii este o practică existentă în așezările rurale, fiind un loc de întâlnire dintre cei tineri și cei în vârstă, un loc al schimbului de experiență și al transmiterii de valori. Astfel, diferitele treburi din gospodărie sunt realizate în mod colectiv, într-un timp mai scurt, cu o eficiență crescută și totodată, cu un impact deosebit asupra tinerilor care vin să învețe de la cei mai experimentați, tainele meșteșugurilor.Descarcă pliant Şezătorile iernii - Workshop

Descarcă brosura Şezătorile iernii - Workshop

Descarcă Carte poştală Şezătorile iernii

More Articles...

  1. Târguri de turism

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.

Toate drepturile rezervate  © Comuna Cordăreni