Atelier de creaţie

Din generație în generație, cântecul, dansul, tainele țesutului, măiestria cusutului, confecționarea opincilor, meșteșugul fierăritului și al lemnăritului, pricepera în confecționarea măturilor și a coșurilor din nuiele, au fost transmise și prin intermediul șezătorilor. Obiceiul șezătorii este o practică existentă în așezările rurale, fiind un loc de întâlnire dintre cei tineri și cei în vârstă, un loc al schimbului de experiență și al transmiterii de valori. Astfel, diferitele treburi din gospodărie sunt realizate în mod colectiv, într-un timp mai scurt, cu o eficiență crescută și totodată, cu un impact deosebit asupra tinerilor care vin să învețe de la cei mai experimentați, tainele meșteșugurilor.


SEZATOARE 2017 "Ansamblul Cordareanca"

Galerie foto - Atelier de creaţie

Galerie video - Şezătorile iernii


www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.

Toate drepturile rezervate  © Comuna Cordăreni