Fiii satului

2016

Festivalul ,,Fii satului” este o manifestare culturala de promovare a obiceiurilor si traditiilor autentice locale, o sarbatoare a portului, a cantecului si a dansului popular moldovenesc. Manifestarea din acest an va fi organizata in data de 13 noiembrie 2016 si face parte  din activitatile desfasurate in cadrul perioadei de sustenabilitate a proiectului ,,Traditii folclorice in comuna Cordareni, judetul Botosani, proiect finantat prin programul operational regional . Festivalul  se va deschide cu o slujba religioasa urmata de deschiderea oficiala facuta de  catre autoritatile locale si judetene, dupa care  se vor sarbatori  cuplurile cu 50 de ani de casatorie,,Nunta de aur,, si se va incheia cu spectacolul folcloric  sustinut de Fanfara Stejarul, Ansamblul Cordareanca .
 

2012

O comoară inimaginabilă de etnografie şi folclor viu. Puţine sunt satele României în care tradiţiile trăiesc cu aceeaşi intensitate ca la Cordareni. Extrem de rar este astăzi întâlnit portul spontan al costumului popular la manifestările tradiţionale.


Desfășurătorul evenimentului:
 

Ziua 1

- seminarii cu lansare de carte

- întreceri sportive

- vizite la muzeul satului și la monumentele din comună
 

Ziua 2

- Parada portului, cântului și dansului popular. Serbare folclorică susținută de artiști amatori și consacrați

- Hora satului

 


Galerie foto - Festival Fiii Satului

Galerie video - Fiii satului

www.inforegio.ro

Investim în viitorul tău! Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi co-finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene si a Guvernului României.

Toate drepturile rezervate  © Comuna Cordăreni